Jump to content

Muller és López nyert Belgiumban

2014. 06. 22. 15:28

Ahogyan az várható volt, a Citroenek domináltak Spa-Francorchampsban, a francia gyártó az első versenyen kisajátította a pódiumot, majd a másodikon is kettős győzelmet aratott. Michelisz Norbi két hetedik hellyel lett gazdagabb Belgiumban, Nagy Norbi pedig kategóriájában mindkét futamon dobogóra állt, így meglehetősen jól sikerült élete első WTCC-s hétvégéje.

Az első futamon Michelisz Norbi (Tiago Monteiro Oroszországból hozott büntetésének köszönhetően egyet előrelépve) a hatodik helyről indulhatott. Élete első WTCC-s versenyén Nagy Norbi a huszadik helyről indulhatott, a szerb Dusan Borkovic ugyanis motorcsere miatt a mezőny végére kényszerült. Nagy egyébként a korábbi információkkal ellentétben mindösszesen öt századmásodperccel maradt el csapattársától, John Filippitől az időmérésen.A rajtnál a Hondák megint nem segítettek egymásnak és sajnos Michelisz sem jött ki jól a kavarodásból, több helyet vesztett, de még az első körben visszaelőzte Mehdi Bennanit. A pálya középső szakaszán Rob Huff perdült ki, de a 2012-es világbajnok épségben visszahozta a Ladát. Michelisz Norbi Gabriele Tarquinivel a nyolcadik, José Maria López pedig Sebastien Loebbel a második helyért harcolt. Nagy Norbi is képernyőre került, a magyar versenyző impozánsan mutatkozott be a WTCC-ben, Filippivel és a bmw-s di Sabatino-val csatázott. Közben Hugo Valente-t és Bennanit áthajtásos büntetésre ítélték pályalevágásért. Az élen Yvan Muller győzelmét senki sem fenyegette, López viszont egy bravúros utolsó körös előzéssel elcsípte a második helyet Loeb elől. Michelisz Valente büntetésének köszönhetően a hetedik helyen zárt, Borkovic az utolsó helyről indulva kilencedik (!) lett, Nagy Norbi pedig a huszadik helyen fejezte be első világbajnoki futamát, a TC2-es kategóriában harmadikként végzett, megelőzve Pasquale di Sabatino-t.

A második futamot Gianni Morbidelli kezdhette meg az élről, Michelisz Norbi pedig a negyedik helyről várhatta a lámpák kialvását. A rajt ismét baleset nélkül zajlott, Tom Coronel vette át a vezetést, Norbi megőrizte a pozícióját. Kisvártatva aztán a Citroenek megkezdték a felzárkózást, a triót López vezette, az argentin az ötödik kör kezdetén már második volt. Norbi Mullert és Loeböt sem tudta feltartóztatni, a francia márka negyedik egysége, a kínai Ma-val viszont kiesett. López a hetedik körben átvette a vezetést Coroneltől, akit nem sokkal később Muller is megelőzött. Kettős Citroen-siker született a második futamon, Coronel szerezte meg az utolsó dobogós pozíciót. Sebastien Loeb csak az ötödik helyig jutott, Norbi ismét hetedikként végzett. Nagy Norbi tizennyolcadikként ért célba, ismét harmadikként a TC2-es kategóriában.

A szezon európai része véget ért, most egy hosszabb nyári szünet jön, a következő verseny augusztus 3-án lesz Argentínában, ahol tavaly José Maria López óriási meglepetésre győzött. Idén ez már nem lenne akkora szenzáció.

(Fotó:crash.net)