Jump to content

Imola következik Kiss Pál Tamáséknak

2014. 06. 26. 11:42

Az Auto GP-ben is megkezdődik a második félidő, a mezőny Imolában száll harcba a pontokért. A magyar Kiss Pál Tamás a tabella harmadik helyén érkezik a helyszínre egy franciaországi győzelemmel a háta mögött, reménykedhetünk újabb két eredményes futamban.

Azok után, hogy tavaly Kiss Pál Tamás tavaly az ötödik helyen végzett az Auto GP-sorozatban (legjobb eredménye egy silverstone-i dobogó volt) úgy, hogy az első két helyszínen nem is állt rajthoz, idén egy sikeres téli teszt után a bajnoki cím sem elérhetetlen a magyar pilóta számára.

A szezonnyitón, Marrakech-ben az első futamon az olasz Kevin Giovesi keresztülhúzta a számításokat, meg Tamás versenyét, mindketten a gumifalban végezték. A másodikon viszont Kiss egy szédületes felzárkózás után harmadikként futott be.

Franciaországban került sor az eddigi legsikeresebb hétvégére, a magyar versenyző az első versenyen zseniális taktikával győzni tudott, amit aztán egy második pozícióval fejelt meg. A Hungaroringen Kimiya Sato legyőzhetetlen volt és százszázalékos teljesítményt produkált, Tamás pedig egy második és egy hetedik helyet szerzett. Legutóbb Monzában pedig ismét egy második, majd egy ötödik helyezés jutott neki.A bajnokság felénél Sato 114 ponttal vezet (a japán kihagyta Monzát), a kétszeres futamgyőztes Markus Pommer a második 105, Kiss Pál Tamás pedig a harmadik 101 ponttal. A fő esélyesek között tarthatunk számon még két olasz versenyzőt, a fent említett Kevin Giovesit és Andrea Rodát.

Tamás idei mérlege: 1 győzelem, további 4 dobogós helyezés, 1 leggyorsabb kör és a pontverseny harmadik helye. A hátralevő négy hétvégén minden adott a sikeres folytatáshoz, elsőként Imolában, aztán remélhetőleg októberben Estorilban egy szép végeredménynek örülhetünk majd.

(Fotó:f1-live.hu)