Jump to content

Két kilencedik hely jutott Kiss Pál Tamásnak Imolában

2014. 07. 02. 08:18

Némileg csalódáskeltő hétvégén van túl az Auto Gp-sorozat magyar versenyzője, hiszen az Autodromo Enzo e Dino pályán két kilencedik pozíciót sikerült megszereznie. Sato és Cerruti nyerte a futamokat.

A bajnokságot vezető Kimiya Sato nyerte meg az első imolai futamot. A japánra ráfért egy erős verseny, hiszen a legutóbbi versenyhétvégén, Monzában nem állt rajthoz. Miután a második versenyen negyedik lett, az összetettben tetemes előnyhöz jutott, jelenleg 36 pont a különbség Sato, valamint Kevin Giovesi és Markus Pommer között. Kettejük közül Giovesinek sikerült jobban az imolai forduló, míg az olasz mindkét futamon másodikként ért célba, addig Pommer egy kiesést és egy ötödik helyet könyvelhetett el.

Kiss Pál Tamás idei legszerényebb hétvégéjét produkálta, két kilencedik hellyel gazdagodott Imolában, a bajnokságban pedig a negyedik helyre csúszott vissza. Igaz, lemaradása mindössze 10 pont a Giovesi-Pommer kettőstől.

A második versenyen új győztest avatott a sorozat, hiszen a mezőny egyetlen női versenyzője, az olasz Michela Cerruti bizonyult a leggyorsabbnak. A hölgy mostani győzelme előtt Monzában állhatott fel első alkalommal a pódiumra az Auto GP-ben, jelenleg 85 ponttal a hatodik a pontversenyben.

A következő fordulóra július 20-án kerül majd sor a Red Bull Ringen, Ausztriában.

(Fotó:f1-live.hu)