Jump to content

Hamilton vette át a vezetést délután

2014. 07. 04. 17:10

Lewis Hamilton futotta meg a leggyorsabb kört délután a silverstone-i pályán, de a britnek nem volt problémamentes a tréningje: technikai hiba miatt idő előtt hagyta abba a körözést. Két tizeddel lemaradva tőle Nico Rosberg lett a második, a harmadik helyezett Fernando Alonso hátránya pedig már hét tizedmásodperc.

Lewis Hamilton 1:34:508-as idővel érte el a pénteki nap leggyorsabb körét. Ezzel együtt nem lehet boldog a mai nap után, hiszen olajnyomás-gondok miatt félreállt a pályán és a gyakorlás második felét a boxban kellett töltenie. Hamiltonnak és csapatának így a szükséges információkat a hosszabb etapokról a hétvége későbbi részében kell majd begyűjtenie. Úgy tűnik, hogy a Mercedes megbízhatatlansága az egyetlen, amiben a többi csapat reménykedhet, hiszen Fernando Alonso lemaradása a harmadik helyen már hét tizedmásodperc. A spanyol csapattársa, Kimi Raikkonen kilencedik lett.

A Red Bullnál továbbra is Ricciardo-Vettel a sorrend, a címvédő csapat a negyedik és az ötödik helyet csípte el a második szabadedzésen. Hátrányuk egy másodperc fölött van Hamilton idejéhez képest. Valtteri Bottas – miután délelőtt átmenetileg át kellett engednie ülését Susie Wolffnak, aki műszaki hiba miatt nem sok kört tudott megtenni – egy impozáns hatodik helyet ért el, Felipe Massa-nak viszont be kellett érnie a tizenegyedik pozícióval. A brazil autóját némi késéssel ugyan, de helyrehozták a délelőtti baleset után. Finn csapattársa sem zárt hiba nélküli tréninget, formaautóknál ritkaságszámba menő problémába ütközött: a Williams motorborítása egy helyen felszakadt.

Hajmeresztő pillanatokat élt át a Toro Rosso francia pilótája, Jean-Eric Vergne is, aki a célegyenesben vette észre, hogy a bal első kereke meglazult. Vergne hamar észlelte a gondot és gyorsan leparkolt a pálya mellett, így ő és autója is ép bőrrel úszta meg az esetet.

(fotó: telegraph.co.uk)