Jump to content

Nico Rosberg nyitott az élen Silverstone-ban

2014. 07. 04. 13:00

A világbajnoki tabella éllovasa, Nico Rosberg volt a leggyorsabb a Brit Nagydíj első szabadedzésén, a német több mint hét tizedmásodpercet vert csapattársára, Lewis Hamiltonra. Fernando Alonso lett a harmadik, Felipe Massa pedig összetörte a Williams-t.

Nyers tempóban továbbra sem lehet felvenni a versenyt a Mercedes-ekkel. Igaz, a második helyezett Lewis Hamilton csak egy tizedet vert a szabadedzéseken korábban is erős Fernando Alonso-ra, de a brit világbajnok hét tizeddel maradt el csapattársa és legfőbb riválisa mögött. Nico Rosberg volt az egyetlen versenyző délelőtt, aki egy perc harminchat másodpercen belüli kört tudott autózni.

Daniel Ricciardo végzett a negyedik, Kimi Raikkonen az ötödik, Sebastian Vettel pedig a hatodik helyen. A legjobb tízbe a McLarenek és a Toro Rosso-k fértek még be. Négy tartalékversenyző is lehetőséget kapott Silverstone-ban: Daniel Juncadella, Giedo van der Garde, Robin Frijns és Susie Wolff. Közülük Juncadella érte el a legjobb időt, a spanyol tizennegyedik lett.

A múltkori edzés-első, Felipe Massa és csapata, a Williams számára katasztrofálisan indult a brit hétvége. Előbb Susie Wolff alatt állt meg az autó, majd nem sokkal később Massa csúszott ki és törte össze az autót a Stowe-kanyar kijáratánál. A balesetről készült videót itt láthatják:

(forrás: youtube.com)



(fotó: f1zone.net)