Jump to content

A Brit Nagydíj „leg”-jei

2014. 07. 07. 10:20

Szerencsére egy újabb érdekfeszítő futamot láthattunk a Forma-1 idei kilencedik állomásán, Silverstone-ban. Már az időmérő edzés is különlegesre sikerült, köszönhetően a változékony időjárásnak, de a másnapi izgalmakhoz nem kellett az eső.

A futam embere: Bár lenyűgöző versenyt produkált a 6. helyről induló Lewis Hamilton és újra győzött hazai versenyén, még talán nála is nagyobbat futott Valtteri Bottas. Az ifjú finn Ausztriában szerezte meg élete első dobogós helyezését, most pedig a 14. helyről indulva, egy remek rajtot és néhány látványos előzést bemutatva, meg sem állt a második pozícióig.

A legsportszerűbb megmozdulás: Kimi Raikkonen óriási balesetet szenvedett nem sokkal a rajt után. A bukótérből a pályára visszatérő, majd a szalagkorlátnak vágódó versenyzőt 47g-s erőhatás érte, mégis az volt az első kérdése a baleset után, hogy a vele ütköző Felipe Massa jól van-e?

A legnagyobb fordulat: Hiába került szombaton nyerő helyzetbe Nico Rosberg és hiába vezetett magabiztosan a futamon, a balszerencse ezúttal őrá sújtott le. A 29. körben a váltó felmondta a szolgálatot, a német versenyző 29 pontos előnye az összetettben pedig 4 pontra csökkent.

A legszebb jelenetsor: 2010-ben és 2012-ben egymás ellenfelei voltak a világbajnoki címért folytatott küzdelemben, de a pályán ritkán találták meg egymást. Most Sebastian Vettel és Fernando Alonso lélegzetelállítóan kemény küzdelmet vívott a pályán. Bár sokat panaszkodtak, Vettel egyértelműen fair módon kerekedett felül spanyol ellenfelén.

A legbizarrabb találkozó: Esteban Gutierrez és Pastor Maldonado bahreini „szaltós randevújának” visszavágója, amely itt látható: (forrás: youtube.com, fotó: gas2.org)