Jump to content

Kétnapos teszt következik Silverstone-ban

2014. 07. 07. 18:42

Bahrein és Barcelona után Angliában tartják meg a négy évközi tesztből a harmadikat. A szélesebb abroncsok kipróbálása mellett jó néhány tartalékversenyzőnek biztosítanak lehetőséget a gyakorlásra.

Kedden és szerdán körözhet a Forma-1 mezőnye a silverstone-i pályán. A tizenegy csapatból öt (Red Bull, Mercedes, Toro Rosso, Williams, Marussia) a jelenleg aktív pilótáival vesz részt a kétnapos teszten. Az ő beosztásuk a következő: kedden Daniel Ricciardo, Nico Rosberg, Jean-Eric Vergne, Felipe Massa és Jules Bianchi, szerdán pedig Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Daniil Kvyat, Valtteri Bottas és Max Chilton gurul majd pályára.

Négy istálló esetében csak az egyik állandó versenyzőnek lesz dolga: kedden Pastor Maldonado-nak (Lotus), Sergio Pereznek (Force India) és Adrian Sutilnak (Sauber), szerdán pedig Kevin Magnussennek (McLaren). Ezeknél a csapatoknál Charles Pic (Lotus), Stoffel Vandoorne (McLaren), Daniel Juncadella (Force India) és Giedo van der Garde (Sauber) kap lehetőséget.

Hárman is autóba ülhetnek a Caterhamnél. Az első napon a kolumbiai Julian Leal és a brit Will Stevens, a másodikon pedig az indonéz Rio Haryanto körözhet majd. A legcifrább helyzet azonban a Ferrarinál alakult ki. Bár eredetileg úgy volt, hogy Kimi Raikkonen is részt vesz a silverstone-i teszten a tartalékpilóta, Pedro de la Rosa mellett, a vasárnapi futamon elszenvedett sérülése miatt kénytelen átadni a helyét Jules Bianchinak. A francia versenyzőnek így bőven lesz dolga a héten, a keddi napon a Marussiával, szerdán pedig a Ferrarival fog együttdolgozni.

(fotó: silverstonetaxi.co.uk)