Jump to content

Montoya futamot nyert az Indycarban!

2014. 07. 07. 13:59

Az élről induló Juan Pablo Montoya győzött az idei Indycar-sorozat kilencedik állomásán, a pennsylvaniai Pocono Raceway-en. A kolumbiai versenyző idén tért vissza az Amerika Forma-1-ének számító szériába, Roger Penske csapatába. Az idény során egyre jobb eredményeket produkált és most vasárnap nyernie is sikerült.

Juan Pablo Montoya korábban már tagja volt az Indycar (akkor CART) mezőnyének. 1999-ben újoncként sikerült megnyernie a bajnokságot, egy évvel később pedig az Indy 500-on diadalmaskodott. 2001 és 2006 között a Forma-1-ben versenyzett a Williams és a McLaren színeiben. 94 alkalommal állt rajthoz, tizenháromszor indult az élről, hét futamot nyert, 2002-ben és 2003-ban pedig a harmadik helyen végzett a bajnokságban. 2006 közepén menesztették a McLarentől, ő pedig a Nascarba igazolt, ahol összesen három győzelmet aratott.

Montoya idén visszatért az Indycarba, a Penske csapatába. Az évad második versenyén, Long Beachben már negyedik volt, az elmúlt futamokon pedig több alkalommal is a legjobb három között végzett. Most Pocono-ban a győzelem is összejött a kolumbiainak.

Egyre izgalmasabban alakul az Indycar összetett pontversenyének állása: Montoya két csapattársa, Will Power és Helio Castroneves azonos pontszámmal (446-446) vezetik a tabellát. Sőt mi több, Montoya ezzel a győzelemmel a negyedik helyre zárkózott fel, a Penske különösen elégedett lehet, hiszen legfőbb riválisuk, Chip Ganassi csapatának legeredményesebb pilótája, a címvédő Scott Dixon csak a nyolcadik helyen áll.

(fotó: msn.foxports.com)