Jump to content

Massa nyerte az első tesztnapot

2014. 07. 08. 19:10

A Williams brazil pilótája, Felipe Massa futotta a leggyorsabb kört a silverstone-i teszt első napján. Daniel Ricciardo és Nico Rosberg végzett a második és harmadik helyen, felemás nap a Ferrarinál.

Felipe Massa még délelőtt érte el a keddi nap legjobb idejét, ezt a délután folyamán senki sem múlta felül. Igaz, a második helyen végző Daniel Ricciardo a hajrában mindössze hat ezredmásodperccel maradt el tőle. Az ausztrál furcsa délelőttöt teljesített, az ebédszünetben 22 kör állt a neve mellett, de mért idő nem, ugyanis minden gyorsköre után a boxba hajtott. Lehet, hogy a Red Bull ismét talált valamit, amit egyelőre nem akar időeredményekkel alátámasztani?

Az eredménylista első helyén végző Massa csupán 42 kört futott Silverstone-ban, a legszorgalmasabb az a Jules Bianchi volt a maga 108 körével, aki holnap Kimi Raikkonen helyett ugrik be a Ferrariba. Bianchi napja a pályán ért véget, a Marussia elfüstölt, de honfitársa még nála is rosszabbul járt: Jean-Eric Vergne alatt nem kevesebb, mint háromszor mondott csődöt a technika. A gumik teszteléséről szólt a kedd a Ferrarinál, Pedro de la Rosa szorgalmasan körözött délelőtt, délután viszont nem töltött túl sok időt a pályán. A spanyol egyébként csak a Caterhamet tesztelő Will Stevens-nél volt gyorsabb.

(fotó: bleacherreport.com)