Jump to content

Bianchi vette át a vezetést szerdán

2014. 07. 09. 19:08

A Kimi Raikkonent helyettesítő Jules Bianchi autózta a leggyorsabb kört a silverstone-i teszt második napján. A franciát Daniil Kvyat és Kevin Magnussen követi.

Tegnap még Marussiával körözött, ma Raikkonen Ferrariját vezette Jules Bianchi, a szerdai nap leggyorsabb embere. Az olasz istálló tempója biztatóbb volt a keddinél, Pedro de la Rosa tegnap csak a caterhames Will Stevens-t előzte meg.

Impozáns teljesítményt nyújtott a Toro Rosso orosz versenyzője, Daniil Kvyat, akinek neve az ebédszünetig az eredményjelző élén állt, összességében pedig második lett. Kevin Magnussen végzett a harmadik helyen a McLarennel, ő teljesítette ma a legtöbb kört, szám szerint kilencvenegyet.

A Sauber tartalékosa, Giedo van der Garde annak ellenére lehet elégedett a negyedik leggyorsabb idővel, hogy a nap végén a gumifalban kötött ki. Nem zárt túl eredményes napot a Mercedes. Lewis Hamilton délelőtt kicsúszott a Stowe-kanyarban, a szünetben öt kör állt a neve mellett, mértidő egyáltalán nem. Ráadásul a brit az eset miatt négy órát elvesztegetett a boxban, a tesztet az ötödik helyen fejezte be. Egy másik világbajnok, Sebastian Vettel is sokat időzött a boxban, a német legjobb ideje ráadásul csak a kilencedik helyre volt elég.

A Lotus egy újítással hívta fel magára a figyelmet. Charles Pic kipróbálhatta a Pirelli újfejlesztésű 18 colos abroncsait, amelyeket pár év múlva talán élesben is bevetnek majd. Pic egyébként mindössze 38 kört ment és a tizedik helyen végzett. Gondok voltak a Caterhamnél is, Rio Haryanto nem ülhetett a volán mögé, Julian Leal ötvenegy kört futott.

A következő tesztre csak az idényzáró Abu-Dhabi Nagydíj után kerül sor.

(fotó: f1technical.net)