Jump to content

Továbbra is Buemi diktálja a tempót a Formula E-ben

2014. 07. 11. 14:10

A szerdai és a csütörtöki tesztnapon is Sebastien Buemi autózta a leggyorsabb kört Doningtonban. A svájci pilóta mögött, aki az e.dams csapat színeiben áll majd rajhoz a szeptemberben induló bajnokságban, a belga Jerome d’Ambrosio és a brazil Lucas di Grassi tűnik a legerősebbnek.

A verseny-szimuláció, az akkumulátorok kezelése és természetesen az új technika minél jobb megsimerése volt a fő szempont a héten a Formula E mezőnye számára. A teljesített körök száma továbbra sem túl magas, átlagosan 20-30 kört futnak a pilóták.

Az élen nemigen keveredett meg a sorrend, mindkét napon Sebastien Buemi végzett az első helyen, mögötte pedig d’Ambrosio és di Grassi osztozkodott a második és harmadik helyeken. Di Grassi biztosan indul a bajnokságban, d’Ambrosio-nak még nincs szerződése. Bár az itteni teljesítménye alapján jó eséllyel pályázhat a friss szerzemény, az argentin Juan Manuel Lopez mellé a China Racinghez.

Sok a jelentkező a néhány szabad ülésre. Csütörtökön a szerződéssel még nem rendelkező pilóták közül lehetőséget kapott a bizonyításra az ex-forma-1-es pilóta, Scott Speed, a GP2-bajnok Fabio Leimer és az Indycar korábbi versenyzője, Oriol Servia is.

(fotó: f1fanatic.co.uk)