Jump to content

Marc Marquez ezúttal az időmérőn is verhetetlen volt

2014. 07. 12. 18:14

A gyorsasági motoros-világbajnokság Német Nagydíjának időmérő edzésén a három kategóriából kettőben a bajnokság éllovasa végzett az élen: a Moto3-ban Jack Millernek egyelőre nincs ellenfele a Sachsenringen, a MotoGP-ben pedig Marc Marquez megszerezte idei hetedik rajtelsőségét. A Moto2-ben Dominique Aegerter diadalmaskodott.

A Moto3-ban az edzés utolsó húsz percét elmosta az eső, de így sem történt komoly meglepetés: a hétvége összes szabadedzését megnyerő Jack Miller volt a leggyorsabb. Az ausztrálnak jó pár elfuserált lehetőség (Mugello-ban és Assenben is bukott) után nyílik egy újabb esély a javításra. A győzelmi kényszer még nagyobb lehet annak tükrében, hogy az összetett pontversenyben második helyen álló Romano Fenati műszaki gondok miatt megint csak hátulról, mindössze a huszonötödik helyről indulhat a vasárnapi futamon. Kellemes meglepetés viszont a francia Alexis Masbou szereplése, aki Miller mögött a második legjobb időt érte el. Az első sorba még az előző két verseny győztese, Alex Marquez fért be. Alex Rins hetedik, Efren Vazquez csak tizenhetedik lett.

A középső géposztályban Dominique Aegerter futotta meg a legjobb időt a két Marc VDS-es pilóta, Mika Kallio és Esteve Rabat előtt. Az edzés hajrájában többen is elestek, köztük az egyik hazai versenyző, Marcel Schrötter is. Tizennegyedik helyével még így is lett a legeredményesebb német, hiszen Jonas Folger és Sandro Cortese csak a huszadik és huszonegyedik pozícióig jutott, a szabadkártyás Nina Prinz pedig az utolsó, harmincötödik helyen végzett.

Két szolidabb időmérő után Marc Marquez visszaszerezte elsőségét egy körön is, a címvédő ráadásul pályacsúccsal végzett az élen. Sokáig a másik repsolos, Dani Pedrosa vezetett, de ő a hajrában elcsúszott és „csak” második lett. Stefan Bradl mentette meg a németek becsületét azzal, hogy a harmadik helyre kvalifikálta magát. A szabadedzéseken remeklő Aleix Espargaro-nak be kellett érnie a negyedik pozícióval, megelőzve a gyári Yamahákat. Peches hétvégéje van Bradley Smith-nek, a brit fiú az időmérő edzésen már negyedszer bukott, ő holnap csapattársa, Pol Espargaro mögül, a kilencedik helyről indul majd.

(fotó: speedweek.com)