Jump to content

A Sachsenring „leg”-jei – VIDEÓVAL

2014. 07. 14. 08:14

Izgalmas futamokat és számos érdekességet hozott a gyorsasági motoros-világbajnokság németországi állomása. Ez utóbbiakból szemezgetünk most.

A hétvége embere: Élete első győzelmével Dominique Aegerter is rászolgálna erre a titulusra, de talán nála is nagyobbat lépett előre a dél-afrikai Brad Binder, aki a Moto3-as kategóriában végre felállhatott a dobogóra, miután Jack Miller mögött második lett.

A legtöbb/legnagyobb bukás: Bradley Smith a hétvége során összesen ötször csúszott el, köztük az időmérőn és a versenyen is. A legnagyobb esés „díja” Marc Marqueznek járna, a címvédőt még a szabadedzésen dobta le magáról a motorja, de szerencsésen megúszta az esetet.

A leglátványosabb kiesés: Motorversenyen szerencsére ritka látvány a tűz, most Johann Zarco motorja gyulladt ki a Moto2-es futamon, a francia pilóta sértetlen maradt.

A legjobb húzás/legfurcsább rajt: Stefan Bradl közvetlenül a rajt előtt váltott száraz beállításokra, így neki nem a boxból kellett várnia a piros lámpák kialvását, mint a komplett élmezőnynek. A királykategória mezőnye így szokatlan módon két hullámban indult el.

A legdurvább szituáció: Bryan Schouten és Scott Deroue összecsapását az alábbi videó mutatja be.

(fotó: digisport.ro, forrás: youtube.com)