Jump to content

Második hellyel kezdett Kiss Pál Tamás a Red Bull Ringen

2014. 07. 20. 11:24

A vasárnap reggeli futamon másodikként ért célba új csapatával, a Virtuosi UK-vel Kiss Pál Tamás Ausztriában. Előtte a pontversenyben vezető Kimiya Sato, mögötte az újdonsült csapattárs, Andrea Roda végzett.

Nagyszerűen rajtolt a magyar pilóta a Red Bull Ringen: a kissé beragadó Kimiya Sato-t maga mögött hagyva átvette a vezetést és az első körben visszaverte Kevin Giovesi támadásait is. Hátrébb Michela Cerrutit forgatták meg, az olasz versenyzőnő kénytelen volt feladni a futamot.

Tamás a hetedik körig őrizte a vezető pozíciót, ekkor tudta le kötelező kerékcseréjét. Jól dolgozott a Virtuosi UK csapata, a boxkiállásnál nem, de később a pályán Sato meg tudta előzni Kiss Pált. A japán ezek után meglépett üldözőitől, a második helyen autózó magyar versenyzőnek inkább csapattárásra, Andrea Rodára kellett odafigyelnie, aki kitartóan hajszolta Tamást.

Az utolsó körökben nem változott a sorrend, Kimiya Sato megnyerte a hétvége első futamát a Virtuosi UK párosa, Kiss Pál Tamás és Roda előtt, Giovesi lett a negyedik, Markus Pommer pedig az ötödik. Folytatás 11.40-kor!

(fotó: sport365.hu)