Jump to content

F1: Kimi Räikkönen egyre elégedettebb a Ferrarival

2014. 07. 21. 13:04

Kimi Räikkönen messze nem úgy szerepel idén ahogy azt ő, a csapat és a szurkolói várták a szezon elején. A finnek 2007-es világbajnokának visszatérése a Ferrari csapatához finoman szólva sem diadalmenet egyelőre. Az autó gyenge, Räikkönen küszködik, ennek eredménye pedig, hogy a finn idén még 7. helynél jobb pozícióban egy futamot sem tudott befejezni. Räikkönen azonban bizakodik, saját bevallása szerint az autó javul, igaz az eredmények mindezt még nem tükrözik.

Kimi Räikkönen számára a Német Nagydíj is csalódást keltő eredménnyel zárult, a 12. helyről rajtolva a 11. pozícióban fejezte be a hockenheimi futamot. A világbajnoki összetett 13. helyén álló versenyző nehéz versenyen van túl, többször ütközött - a szezon során már nem először volt szenvedő fél egy-egy ütközés során -, ám összességében mégis elégedettebben szállt ki a Ferrariból a leintést követően, mint korábban bármikor.

"Folyamatosan javulunk, most már egyre inkább olyan érzésem van az autóban, amilyennek lennei kéne. Az eredmények még nem annyira jönnek, de érzésre már sokkal jobb az autó" - mondta a finn az autosport.com-nak.
Räikkönen szerint az autó jobban vezethető, egyre inkább sikerül eltalálni azokat a beállításokat, amelyek kedveznek a finn technikájának. Hockenheimben az időmérő második felét elrontották, ám a versenyen már jól haladt, főleg az új gumikon. Pechére amikor Hamiltonnal ütközött, megrongálódott az első légterelője, így az hatással volt a bal első gumi kopására is.

A tavalyi idényben a Lotus csapattal sikeres szezont futó Raikkönen a balszerencsét is okolja, mint mondja mindig történik vele valami.

"Nem könnyű, mert nem mindig úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt elterveztük. Remélhetőleg a balszerencse most már megszakad és a következő futamokon elkezdhetünk komolyabban pontokat gyűjteni. A nehéz hétvégék természetesen nem töltenek el jó érzéssel, de ez is a versenyhez tartozik. Természetesen jó lenne már egyszer egy pozitív hétvégét zárni, de úgy gondolom, hogy rövidesen ez az időszak is eljön" - összegezte az eddigieket Räikkönen.

A Forma-1 mezőnye nem pihenhet, hiszen a hétvégén a száguldó cirkusz résztvevői Magyarországra látogatnak és a Hungaroringen mérik össze erejüket.

(Fotó:bbc.com)