Jump to content

MotoGP: Rins, Vinales és Marquez az élen

2014. 09. 27. 16:22

Hármas spanyol siker született a gyorsasági motoros-világbajnokság időmérő edzésein Aragonban. Alex Rins-től és Marc Marqueztől már megszokhattuk ezeket az eredményeket, de Maverick Vinales-nek ez volt az első pole-ja a középső géposztályban. A Moto2 és a Moto3 éllovasai nem mentek jól, Jack Miller negyedik, Esteve Rabat pedig ötödik lett.

A Moto3-ban a mostanában remek formában versenyző Alex Rins szerezte meg a pole-t, a spanyolt meglepetésre Danny Kent és honfitársa, Juanfran Guevara követi. Jack Miller és Alex Marquez csak a második sorba, a negyedik és ötödik helyre kvalifikálták magukat.

Élete első Moto2-es pole pozíciójának örülhetett Maverick Vinales. A tavalyi Moto3-as bajnok mindössze 51 ezreddel múlta felül Johann Zarco-t és 57-tel Mika Kallio-t, akinek márkatársa, a pontversenyben élen álló és a tréningen egy bukás is elszenvedő Esteve Rabat csak az ötödik helyen zárt.

Marc Marquez az utolsó pillanatban happolta el az edzéselsőséget csapattársa, Dani Pedrosa elől a MotoGP időmérőjén, a bajnokságot vezető spanyol ideje egyébként új aragoni körrekord. A remek formában versenyző Andrea Iannone indulhat még holnap az első sorból, az olasz mögött Pol Espargaro és Cal Crutchlow végzett, mindkettejüknek kijár a dicséret, Valentino Rossi viszont csak hatodik, Jorge Lorenzo pedig csak hetedik lett.

(fotó: vroom-magazine.com, forrás: sportrajongo.hu)