Jump to content

DTM: Ekström győzelemre vitte az Audit

2014. 09. 28. 15:26

Mattias Ekström révén megszerezte idei első futamgyőzelmét az Audi a DTM-ben. A svéd jó gumitaktikájának, meg a négy biztonsági autós fázisnak köszönhette a zandvoorti diadalt, mögötte Marco Wittmann és Martin Tomczyk ért célba.

A felvezető kör elején Timo Glock BMW-je lefulladt, így az ex-forma-1-es német csak a mezőny végéről indulhatott. Marc Wittmann a rajtnál nem hagyott kétséget afelől, hogy miért ő nyerte meg idén a sorozatot, mintaszerűen fékezte ki Mike Rockenfellert. A 2013-as bajnok később visszaelőzte Wittmannt, de végül a dobogóról is lemaradt.

A holland versenyen összesen négyszer kellett beküldeni a Safety Cart. Először Adrien Tambay csúszott ki és törte össze az autóját, aztán Daniel Juncadella lökte ki Augusto Farfus-t, akinek szintén alaposan összetört a BMW-je, majd Nico Müller ütközött a szalagkorlátnak, végül pedig Gary Paffett csúszott ki ugyanott, ahol Tambay.

Mattias Ekström ezeknek a baleseteknek (is) köszönhetően jó pozícióba került a hajrára: míg ő lágy gumikon futott, az összes előtte álló autón kemény keverékű abroncsok voltak. Ekström apránként felküzdötte magát az élre és megtörte az Audit sújtó átkot, így végre a négykarikás márka is feliratkozhatott a győztesek közé.

(fp)

(fotó: f1blogg.teknikensvarld.se, forrás: sportrajongo.hu)