Jump to content

MotoGP: Őrült káosz Aragóniában!

2014. 09. 28. 15:10

A Moto3-ban Marquez eltakarította az útból Millert, de végül Fenati nyert. A Moto2-es verseny nagyobb dráma nélkül zajlott, de a királykategóriában az eső újra megkavart mindent és az él-menők többsége előbb-utóbb a bukótérben végezte.

A „kicsiknél” az élről induló Alex Rins nem kapta el jól a rajtot, örülhetett, hogy a motoron maradt, Danny Kent vette át a vezetést. Jack Miller, Alex Rins és Alex Marquez hamar felzárkózott az élre, közöttük cserélődtek a dobogós pozíciók. Marquez egyik manőverénél hozzáért Miller motorjához, az ausztrál hatalmasat bukott, de nem sérült meg. Az esetet vizsgálják, a két pilótát beidézték a versenyfelügyelőkhöz.

A hűvös idő és a nem teljesen száraz pálya rengeteg bukást eredményezett, Ferrari, Guevara, (Isaac) Vinales, Oettl, Migno, Vazquez és McPhee is elcsúszott, de sokan követtek el kisebb-nagyobb hibákat is. A hajrában Marquez, Kent és a tizenharmadik helyről startoló Romano Fenati csatázott a győzelemért. Bár Marquez sokáig vezetett, végül Fenati szelte át elsőként a célvonalat Marquez és Kent előtt. Alex Rins a negyedik helyen ért célba.

A Moto2-ben Maverick Vinales startolt a pole pozícióból, de az első körben már Mika Kallio állt az élen. A finnek bőven lett volna törlesztenivalója csapattársával, az elmúlt három futam mindegyikét megnyerő Esteve Rabattal szemben, de most sem tudta feltartóztatni őt. Vinales visszavette a vezetést és sima győzelmet aratott, Rabat a második helyig zárkózott fel, Kallio pedig egészen a hetedik pozícióig esett vissza. Johann Zarco végzett a harmadik helyen, Jonas Folgert pedig Misano-hoz hasonlóan most is megbüntették, ezúttal a rajtnál történő kiugrás miatt.

Hullottak az ászok a MotoGP-ben! Andrea Iannone jól kezdte a versenyt, de lecsúszott a pályáról és a füvön elvesztette uralmát a motorja fölött, ami ripityára tört. Néhány perccel később Valentino Rossi szélesítette ki a pályát és az ő Yamahája is megbokrosodott, a „Doktor” hatalmasat esett – szerencsére a kórházba csak felülvizsgálatra vitték be.

Az élen a Marc Marquez, Dani Pedrosa, Jorge Lorenzo trió előzgette oda-vissza egymást, izgalmas lehetett volna az utolsó kör, ha nem jön meg az eső. Előbb a mezőny hátsó fele váltott nedves pályára alkalmas gumikkal felszerelt motorokra, majd a két Repsol Hondát kivéve mindenki, így Lorenzo is. Marquez és Pedrosa azonban kockáztatott (4-5 kör volt már csak hátra) és ez mindkettejük vesztét okozta.

Előbb Pedrosa, majd egy körrel később Marquez is elcsúszott és ugyan vissza tudtak állni a versenybe, de csak a tizenharmadik és tizennegyedik helyen futottak be. Jorge Lorenzo szerezte meg a győzelmet a 800. királykategóriás versenyen, mögötte Aleix Espargaro és Cal Crutchlow ért célba, mindkettejüknek óriási eredmény a dobogó.

(fp)

(fotó: motogp.com, forrás: sportrajongo.hu)