Jump to content

Beszámoló Bianchi balesetéről és arról, ami azóta történt

2014. 10. 06. 08:51

Szombaton Sebastian Vettel bejelentése – mely szerint jövőre már nem Red Bullal versenyez – tegnap pedig egy tragikus hír szorította háttérbe a pályán zajló eseményeket a Forma-1-ben: Jules Bianchi komoly balesetet szenvedett.

A Japán Nagydíj 46. körében Jules Bianchi elvesztette uralmát Marussiája felett, kicsúszott a 7-es kanyarban és nekiütközött az éppen Adrian Sutil Sauberjét elszállító darus-kocsinak. A franciát előbb a pályakórházba, majd egy helyi kórházba szállították, az első információk szerint eszméletlen állapotban.

A suzukai verseny előtt is rengeteg vita kerekedett abból, hogy a közelgő tájfun és a velejáró hatalmas esőzés és sötétség miatt mikor tartsák meg a futamot, végül az eredeti időpontban rajtolt a mezőny. Bianchi balesete után attól forrtak az indulatok, hogy Sutil kicsúszásánál rögtön be kellett volna küldeni a biztonsági autót, amikor pályára lépett a darus-kocsi.

A balesetben megrongálódott a Marussia pilótafülkéje és bukócsöve is, maga Bianchi súlyos fejsérülést szenvedett. A kórházba érkezés után a magától lélegző, de kritikus állapotban levő pilótát azonnal megműtötték, a beavatkozásra az agyában keletkezett hematóma (vérömleny) miatt volt szükség.

A műtét magyar idő szerint délután fél négykor ért véget, vasárnap éjszaka Bianchi lélegeztető-gépre került. Újabb hivatalos közlemény a műtéttől számított 24 óra elteltével várható.

(fp)

(fotó: formula1.com, forrás: motorsportal.hu/sportrajongo.hu)