Jump to content

Hamilton újra a McLarennél?

2014. 10. 08. 11:41

Az F1today.net internetes oldal pár perccel ezelőtt közölte oldalán, hogy Lewis Hamilton, a Mercedes jelenlegi pilótája 1 éve szerződést írt alá korábbi alakulatával, a McLarennel. Ha a hír igaz, akkor az utolsó kockák is a helyükre kerülhetnek a jövő évi pilótafelállások kirakósjátékában.

A brit versenyző 2008-ban nyert világbajnokságot a csapattal, ezt követően azonban - bármennyire is volt mindig az élmezőnyben a McLaren autója - a várt újabb bajnoki címek elmaradtak. Érkezett csapattársnak Jenson Button is, aki - az igazi angol úriember szerepét hozva - egyre inkább tűnt a McLaren arcának, mint Hamilton, aki 2012 végén távozott a csapattól, és a Mercedes egyik ülését foglalta el Nico Rosberg csapattársaként.

Az idei évre épített Mercedes kimagaslik a mezőnyből, így a két pilóta a szezon kezdete óta vív - egyre inkább eldurvuló harcot - a világbajnoki címért. Viszonyuk mélypontja egyértelműen a Belga Nagydíjon jött el, amikor Rosberg hibája tönkretette mindkettejük versenyét. A szakportál értesülései szerint Hamilton ezt követően kereste fel a McLaren wokingi központját, ahol egy kétórás megbeszélést követően nagy mosollyal távozott saját helikopterén.

Hivatalos bejelentés még nincs, egy tény: a jövőre visszatérő Honda a McLarennel karöltve mindenképpen top pilótával szeretne nekivágni a 2015-ös idénynek. A bokszutcai pletykák szerint Sebastian Vettelről lecsúsztak, mivel a Red-Bullt 5 év után elhagyó négyszeres világbajnok a Ferrari pilótája lesz, Fernando Alonso - a Honda motorjáról szóló negatív hírek miatt - csak egy évre lenne hajlandó aláírni, így maradna Hamilton, akinek a Mercedesnél kialakult puskaporos helyzet nagyban megkönnyítheti a távozását, bár a távozásáról szóló hírekre így reagált: "Soha nem fordult meg a fejemben, hogy elhagyjam a Mercedest. Olyanok, mintha a családom lennének..."

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/F1Today.net/PitLaneTalk twitter; fotó: sportrajongo.hu/autosport.com/ibtimes.co.uk)