Jump to content

Moto2: Vinales nyer, Rabat bajnok!

2014. 10. 26. 08:08

Maverick Vinales legyőzte a Marc VDS pilótáit és megnyerte a Moto2-es futamot Sepangban. Mika Kallio lett a második, Esteve Rabat pedig a harmadik, utóbbi megnyerte a bajnoki címet.

Esteve Rabat érkezett az első helyen az első kanyarba, így az első lépést megtette a bajnoki cím felé. A rajtnál Gino Rea esett ki. Rabat mögött Mika Kallio, Maverick Vinales és Dominique Aegerter következett. Néhány kör elteltével Franco Morbidelli volt kénytelen kiállni a boxba, Randy Krummenachernek is műszaki gondjai akadtak, Sam Lowes pedig elfektette a motorját.

Tizenkét körrel a leintés előtt Takaaki Nakagami is elcsúszott az utolsó féktávon, az élen nem volt változás, Rabat magabiztosan őrizte vezető pozícióját. Kallio két körrel később szúrt be csapattársa mellé és vette át az első helyet, sőt Rabat mellett Vinales is elment. A győzelemért ezután ők ketten harcoltak, közben Lowes végleg kiállt.

Vinales három körrel a vége előtt lerázta Kalliót – Luis Salom is kiesett – majd megnyerte a versenyt, a harmadik helyen célba érő Esteve Rabat pedig bebiztosította a vb-címet.

(fp)

(fotó: p1race.hu, forrás: sportrajongo.hu)