Jump to content

Vazquez nyert, Miller agresszíven tartotta életben esélyeit

2014. 10. 26. 06:54

Efren Vazquez megszerezte pályafutása második győzelmét Sepangban a Moto3-as versenyen, Jack Miller pedig – köszönhetően kemény, néha talán túlságosan is erőszakos stílusának – értékes pontokat faragott le Alex Marquezzel szembeni hátrányából az utolsó futam előtt.

A rajt utáni helyezkedésből Efren Vazquez jött ki a legjobban, Miguel Oliveira pedig rögtön az első körben kicsúszott. Jack Miller a második forduló elején visszavette a vezetést, neki egy dolgot kellett szem előtt tartania: hat pontnál többet nem veszthet Alex Marquezzel szemben, hogy még esélye legyen Valenciában az összetettbeli elsőségre.

A tizenhetedik pozícióból startoló Alex Rins (akinek hátránya 41 pont csapattársával, Marquezzel szemben, tehát neki minimum 16 pontot kellett hoznia rajta) a harmadik körben már a hatodik helyen motorozott. Közben a hazaiak versenyzője, Zulfahmi Khairuddin is kiállt. A következő percekben elképesztően szoros csata alakult ki az élen, a bajnoki éllovasok nem kímélték egymást.

Brad Binder is kénytelen volt feladni a futamot, Miller, Marquez, Rins és Vazquez kvartettje pedig továbbra is körről körre változott. Mögöttük árgus szemmel figyelte a kínálkozó lehetőségeket John McPhee. Hét körrel a vége előtt Isaac Vinales csúszott ki az első kanyarban, Romano Fenatival pedig már a boxban készítettek interjút.

Miller nagyon keményen küzdött az egész verseny alatt, néha talán túl keményen is vetődött be ellenfelei mellé, Marquezt nem egyszer szorította le az ideális ívről, így volt ez az utolsó körben is. McPhee elesett, a futamot pedig Efren Vazquez nyerte meg Miller és Rins előtt. Marquez, miután Miller akciója után lemaradt, csak az ötödik helyen futott be, előnye 11 pontra olvadt Valencia előtt.

(fp)

(fotó: bikeracing.it, forrás: sportrajongo.hu)