Jump to content

WTCC: Lopez a bajnok, Michelisz dobogón!

2014. 10. 26. 08:19

Jose-Maria Lopez a suzukai első versenyen aratott győzelmével megszerezte a vb-címet, a második futamot Gabriele Tarquini nyerte meg, Michelisz Norbi pedig – azok után, hogy az első fordulóban negyedik volt – felállhatott a pódiumra harmadikként.

Az első versenyen az indulásnál Norbi megőrizte a rajtpozícióját, Sebastien Loeb vesztett két helyet. A versenyen sokáig nem történt semmi izgalmas, a dráma a hetedik körben ütött be: Yvan Muller defektet kapott! Ezzel bizonyossá vált, hogy az idei WTCC-bajnok Jose-Maria Lopez lesz.

A hajrában kisebb kavarodás alakult ki a dobogóért folyó küzdelemben, Norbi is megjárta a szerviz-utat, de nyert egy pozíciót Hugo Valente-vel szemben. Lopez győzött és megnyerte a világbajnoki címet, mögötte Tom Chilton, Sebastien Loeb és Norbi ért célba.

A második futam rajtjánál Michelisz a harmadik helyre ugrott fel, majd összeakadt Dusan Borkovic-csal. Az előző hétvégén parádés győzelmet arató Mehdi Bennani nem állt rajthoz. Franz Engstler műszaki hiba okán húzódott félre, Yvan Muller pedig megtorpedózta Hugo Valente Chevroletjét.

Gabriele Tarquini megnyerte a második suzukai versenyt, mögötte Dusan Borkovic futott be, Michelisz Norbi pedig újabb dobogós pozíció gyűjtve be, harmadikként végzett.

(fp)

(fotó: f1-live.hu, forrás: sportrajongo.hu)