Jump to content

WTCC: Michelisz Norbi győzelemre tör a dobogó után

2014. 10. 27. 09:08

Jó hétvégéje volt Norbinak, hiszen egy negyedik hely után felállhatott a pódiumra a második suzukai futamon. A Honda magyar versenyzője elégedett ezzel az eredménnyel, de úgy érzi, többet is elérhetett volna.

„Tudtam, hogy ez egy fontos állomása lesz az évnek, hiszen Suzuka a Honda hazai versenye. Szívesen megismételtem volna a tavalyi győzelmemet, de ez most nem volt lehetséges. A 2013-as siker nagyon különleges pillanata az életemnek, szóval el tudom képzelni, mit érezhetett most Gabriele (Tarquini, aki győzött a mostani második futamon – a szerk.).” – nyilatkozta Norbi. Hozzátette, hogy nagyon elégedett a Honda hétvégi eredményeivel. „Mindannyian nagyon sokat dolgoztunk a nyáron és az autónk lépésről lépésre fejlődik, örülök, hogy ezt most már az eredmények is visszaigazolják.”

A tegnapi futamon elért dobogós helyezés dacára Norbi még mindig a győzelemre hajt. „Őszintén szólva, még mindig a győzelem az elsődleges cél, amellett, hogy nagyon boldog vagyok a harmadik hely után. De a győzelem volt az, amit célul tűztem ki magam elé a szezon elején és még nem sikerült megszereznem, szóval Makaóban a legjobb formámat fogom nyújtani azért, hogy sikerüljön.”

A Zengő Motorsport pilótája a Dusan Borkovic-csal történő koccanásáról így beszélt: „A maximumot próbáltam nyújtani a futam elején, mert Tarquini mögé akartam kerülni, hogy hátulról fedezzem, ha szükséges. Megpróbáltam beszúrni Borkovic mellé, de nem jött össze. Elégedett vagyok a dobogóval, de Makaó lesz az utolsó esélyem arra, hogy győzelmet szerezzek és igyekszem még többet kihozni magamból azért, hogy összejöjjön.”

Saját jövőjéről, egy lehetséges gyári versenyzői ülésről Norbi elég ködösen beszélt. „Nem tudom, hogy lehetséges-e. A jelenlegi helyzet szerint minden úgy marad 2015-ben, ahogy idén. A Honda gyári csapatának két nagyon jó és tapasztalt pilótája van (Tiago Monteiro, Gabriele Tarquini), szóval most várunk, aztán majd meglátjuk. Boldog vagyok a csapatommal és azzal, ahogyan fejlődünk, aztán majd kiderül, mit hoz a jövő.”

Michelisz Norbi jelenleg az ötödik helyen áll a bajnokságban, csak 5 ponttal lemaradva Tiago Monteiro mögött.

(fp)

(fotó: szon.hu, forrás: touringcartimes.com/sportrajongo.hu)