Jump to content

F1: Hova tovább, Fernando?

2014. 10. 29. 13:33

McLaren? Mercedes? Audi? Más széria? Lassan fél éve húzódik ez a csiki-csuki és talán most Austinban választ kapunk arra a kérdésre, hogy hol láthatjuk Fernando Alonsót 2014 után?

Bár még ezt sem erősítették meg hivatalosan, Fernando Alonso öt mérsékelten sikeres év után valószínűleg otthagyja a Ferrari istállóját a 2014-es idény végén.

Tavaly felmerült, hogy a spanyolok kétszeres világbajnoka a Red Bullhoz szerződik és miután néhány hete kiderült, hogy Sebastian Vettel elhagyja a „bikásokat”, logikus lett volna, hogy a két bajnok helyet cserél.

Ám a Red Bull nem érdeklődött Alonso iránt, Vettel helyére Daniil Kvyat érkezik. A Red Bullos jövő tehát nem valósult meg, mint ahogy az sem valószínű, hogy Alonso másodszor is visszatér Enstone-ba, a korábbi Renault, mostani nevén Lotus csapatához.

Austin előtt nagyjából három járható út áll a spanyol előtt – abban az esetben, ha nem akar visszavonulni, esetleg más kategóriában indulni:

1. Suzukában nem történt meg a bejelentés és az idő múlásával egyre kisebb az esélye annak, hogy Alonso visszatér a McLarenhez, de – főleg ha csak a Ferraritól való kivásárlás részleteit kell megvitatni – még van esély arra, hogy a kétszeres világbajnok ismét Wokingba igazol.

2. Ha meglesz az áttörés és bevezetik a háromautós szabályt, Alonso csatlakozhat a Mercedes-hez még úgyis, hogy Lewis Hamilton nem hagyja ott a csapatot.

3. A Mercedes-szerződés kétautós felállásnál is megvalósulhat, de akkor Alonsónak feltehetően ki kell hagynia egy évet (ez mindig rizikós), hogy 2016-ban átvegye Hamilton helyét. A spanyolnak akkor is szünetet kéne tartania, ha az állítólag a Forma-1 felé kacsingató Audit célozza meg, hiszen a gyár is legkorábban két év múlva csatlakozhat a Száguldó Cirkuszhoz.

(fp)

(fotó: carevolution.blog.hu, forrás: sportrajongo.hu)