Jump to content

F1: Ha Alonsónak nem sikerült, Vettelnek se fog?

2014. 11. 30. 14:18

Az egyszeres Forma-1-es futamgyőztes Robert Kubica szerint nem feltétlenül fogja siker koronázni Sebastian Vettel együttműködését a Ferrari csapatával. A lengyel Fernando Alonso példáját hozta fel, ahol a pilóta részéről minden rendben levőnek tűnt, mégsem jött össze a világbajnoki cím.

Sebastian Vettel honfitársa, Michael Schumacher példáját szeretné követni, aki hozzá hasonlóan egy sikeres csapatból szállt ki anno, hogy a vergődő Ferrarit győzelemre vezesse. Míg egyesek biztosak benne, hogy az új együttműködés előbb vagy utóbb sikerrel zárul, mások úgy vélik, hogy Vettel inkább nagy ellenfele, Fernando Alonso sorsára jut.

A korábbi Forma-1-es pilóta, jelenleg a ralizásnak élő Robert Kubica például komolyan kételkedik abban, hogy a négyszeres világbajnok a Ferrarival is győzedelmeskedni fog. „Vettel egy klassz versenyző. Sokat nyert a Red Bullal és Ferrarival újabb sikerekre vágyik. Mégis, én kétlem, hogy ez összejön neki.” – adott hangot aggályainak a lengyel, aki 2006-ban együtt dolgozott a némettel a BMW-nél.

Kubica szerint Alonso példája jól mutatja, hogy a vezetői tudás önmagában mit sem ér. „Fernando Alonso a legjobbját nyújtotta, hogy javítson az autón, de az eredmények nem feleltek meg az elvárásoknak. A Forma-1-ben nem egyszerű megtalálni a helyes utat. Ehhez sok munkára, de mindenekelőtt időre van szükség.”

Vettel egyébként korábban kijelentette: nem vár gyors sikereket a Ferraritól és tudja, hogy hosszú munkafolyamat áll előttük. A német a napokban tette meg első köreit a Scuderia színeiben, egy 2012-es modellel Fioranóban.

(fp)

(fotó: polishexpress.co.uk, forrás: motorsportal.hu/sportrajongo.hu)