Jump to content

F1: Alonso és Bottas a Mercedes alternatívái

2015. 01. 28. 13:05

A Mercedes főnöke, Toto Wolff megerősítette, hogy jó esély van a kétszeres világbajnok, Lewis Hamilton szerződésének meghosszabbítására, de egyben megnevezte Fernando Alonsót és Valtteri Bottas-t, mint B-terveket.

Lewis Hamilton szerződése az idei év végén lejár a Mercedessel, de Toto Wolff nemigen lát arra esélyt, hogy ne hosszabbítanák meg a brit pilóta kontraktusát. „Azért nem egyeztünk még meg, mert nem ültünk le együtt beszélgetni erről. 2014 végén nem akartuk megzavarni Lewis-t, most visszatért a vakációból, hamarosan leülünk majd.” – nyilatkozta a német márka vezetője.

„Szeretnénk megtartani a pilótáinkat. Számunkra Lewis és Nico a legjobb és legerősebb versenyzőpáros, nincs okunk arra, hogy változtassunk. Lewis jól érzi magát a csapatnál, megadtuk neki a legjobb autót, ez mindenképpen a közös folytatás mellett szól.”

Ha valami mégis közbeszólna, Wolff Fernando Alonsót és Valtteri Bottas-t nevezte meg Hamilton lehetséges utódaiként. Alonso szerződése állítólag módot adhat arra, hogy a spanyol év végén távozzon a McLaren-Hondától – és csatlakozzon a Mercedeshez.

Wolff ezeket a híreszteléseket nem kommentálta. „Mindenre fel kell készülni. Fontos a B-terv, de ezek csak alternatívák, nem prioritások.”

(fp)

(fotó: jamesallenonf1.com, forrás: planetf1.com/sportrajongo.hu)