Jump to content

F1: Ricciardo szerint a McLaren lesz a sötét ló

2015. 01. 28. 11:20

A Red Bullnál második szezonját megkezdő Daniel Ricciardo úgy véli, hogy a McLaren-Honda okozhatja a legtöbb fejfájást a riválisoknak 2015-ben.

A McLaren-Honda bemutatkozása nehézkesre sikerült Abu Dhabiban még egy tavalyi teszten, de Ricciardo nem szeretné alábecsülni a wokingi csapatot. „Azt várom, hogy a Williams ismét erős lesz, de a legnagyobb kérdőjel a McLaren-Honda.”

„Izgatottan várom, hogy hogyan fognak teljesíteni. A potenciáljuk megvan a jó szerepléshez. Ezt fogja mindenki figyelni, hogy mekkora lépést tettek előre és mi van a tarsolyukban.”

Az ausztrál biztosra veszi, hogy a motorváltás (Mercedesről Hondára) előbb vagy utóbb előremozdítja a McLarent. „Kíváncsivá tettek. Ők a sötét ló 2015-ben. De a Ferrari is visszatérhet az élre. Tavaly alulteljesítettek, nem valószínű, hogy idén is gyengék lesznek.”

Ricciardo tisztában van azzal, hogy a Red Bull idei reményei a Mercedes megszorongatásáról azon múlnak, hogy a motorbeszállító, a Renault előre tud-e lépni. A 2014-ben három futamot megnyerő pilóta szerint már egy kis fejlődés is elég lehet ahhoz, hogy fel tudja venni a versenyt Lewis Hamiltonnal és Nico Rosberggel a világbajnoki címért zajló küzdelemben.

„Fantasztikus volt, ahogy tavaly megnyertük azt a három versenyt. Nem számít, hogy akadtak-e gondjaik vagy sem, mi ott voltunk a jó helyen. Ha idén közel tökéletes teljesítményt nyújtunk, nem lényeges, hogy ők milyenek lesznek, nyomás alá helyezhetjük a Mercedest.”

(fp)

(fotó: uk.reuters.com, forrás: autosport.com/sportrajongo.hu)