Jump to content

F1: lehullott a lepel az új McLarenről

2015. 01. 29. 14:30

Az előzetes bejelentés szerint a mai napon 13 órakor leleplezték a 2015-ös McLarent, amelyet idéntől ismét Honda erőforrás hajt. Az autó gyönyörű lett, a kérdés innentől kezdve már csak az, hogy vajon mennyire gyors és megbízható.

Az új autóról a lepel pontban 13 órakor hullott le, ezúttal is egy videós anyag formájában. Az MP4-30 fekte-ezüst-piros színben pompázott, ám ez még nem a végleges festés, azt majd később kapja meg az új autót, ám hogy az milyen lesz, még senki sem tudja.

A bemutató során Fernando Alonso, Jenson Button és a Honda-vezér Yasuhisa Arai is hangsúlyozták, hogy megfeszített tempóban haladtak a munkálatok, de a csapat motiváltan egy emberként dolgozott a remélt sikerek elérése érdekében. A Honda új RA615H Hybrid motorja az elmondottak alapján egy 21. századi technika, ám nem csak az erőforrás terén változott sokat a McLaren, hanem az aerodinamika terén is.

Az autó lényegesen vékonyabb lett, sokkal szebb, mint az előd igaz a fő hangsúly nem feltétlenül a külcsínen, sokkal inkább a belbecsen lesz. Az MP4-30 a hétvégén a jerezi teszten debütál.

(fg) (Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:mclarenf1)