Jump to content

F1: „A Mercedes nem lesz annyira domináns idén”

2015. 02. 02. 10:14

Nagy várakozások előzték meg a McLaren-Honda visszatérését a Forma-1-be, ám a tavaly év végi teszteken, Abu-Dhabiban rengeteg probléma hátráltatta a csapatot és Jerezben sem sokat javult a helyzet: Fernando Alonso csupán hat körig jutott tegnap.

Mindezek ellenére a spanyol versenyző tisztában van azzal, mire vállalkozott. „Többé-kevésbé úgy ment a kezdés, mint amire számítottam. Lassú az indulás, de tudtuk, hogy ilyen lesz. A jelenlegi F1-es autók technológiája eléggé összetett, időre van szükségünk, hogy megértsük. Rengeteg lehetőségünk van még a fejlesztésre.” – tekintett optimistán a jövőbe Alonso.

„Nyilvánvaló, hogy kéthónapnyi várakozás után hat körnél többet szerettem volna megtenni az első napon, annyi nem elég. De nagyon izgatottan várjuk a folytatást. Csodálatos atmoszféra kísérte a McLaren-Honda első köreit 23 év szünetet követően. Kiváltságosnak éreztem magam, hogy én vezethettem először az autót.”

A McLaren és a Honda régi-új együttműködésének ebben a korai szakaszában még elég nehéz elképzelni, hogy idén versenyt nyerjenek. Alonso mindamellett biztos abban, hogy a Mercedes nem lesz annyira domináns 2015-ben, mint egy évvel ezelőtt.

„Tavaly a Mercedes majdnem az összes futamot megnyerte (16-ot a 19-ből – a szerk.). Az első tesztnapon megint gyorsak voltak és 150 kört futottak, szóval van némi előnyük, de nem hiszem, hogy olyan sok versenyt fognak nyerni idén. Ők a favoritok, de az ellenfelek jobban fel lesznek készülve, mint 2014-ben.”

A kétszeres világbajnok tisztában van azzal is, hogy türelmesnek kell lennie addig, míg újra a pódium tetejére állhat. „Ezzel nem lesz gond, az elmúlt öt évben bebizonyítottam, hogy a türelmem határtalan.” – dobott egy fricskát Alonso előző csapatának, a Ferrarinak.

(fp)

(fotó: crash.net, forrás: sportinglife.com/sportrajongo.hu)