Jump to content

Bruno Senna a McLarennél

2015. 02. 10. 10:27

A legendás Ayrton Senna unokaöccse a McLaren GT csapatához csatlakozik 2015-ben, márkatársai Alvaro Parente, Rob Bell és Kevin Estre lesznek.

Senna feledhető pályafutást tudhat maga mögött a Forma-1-ben, ahol versenyzett a HRT, a Lotus és a Williams istállónál is. Most ahhoz a gyárhoz került, ahol nagybátyja legnagyobb F1-es sikereit érte el.

A brazil pilóta fő versenyzői programja a Blancpain Endurance Series lesz a VonRyan Racing csapatnál. A 31 éves Senna elmondta: nagy megtiszteltetés számára, hogy csatlakozhat a McLarenhez, ahol oly sok nagy név – köztük a három vb-címig jutó Ayrton Senna – tette tiszteletét.

Senna számára a GT-versenyzés nem ismeretlen terep, 2013-ban már futott egy sikeres szezont az Aston Martinnal az Endurance-világbajnokság keretén belül, amely két GTE Pro-kategóriás győzelmet hozott a számára.

Tavaly a Formula E-széria indulása előtt mindössze háromszor állt rajthoz különböző versenysorozatokban. Senna eddig 18 pontot szerzett a Formula E-ben, legjobb eredménye egy ötödik hely, melyet a legutóbbi argentin fordulóban ért el.

(fp)

(fotó: crash.net, forrás: autosport.com/sportrajongo.hu)