Jump to content

Marchionne: nem volt nehéz meggyőzni Vettelt

2015. 02. 21. 16:24

Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke elmondta: nem volt nehéz meggyőzni Sebastian Vettelt, hogy a Ferrarinál folytassa pályafutását.

Az elnök tegnap elmondta, hogy Sabine Kehm és egy telefonhívás kellett ahhoz, hogy meggyőzzék Vettelt, ami egyáltalán nem volt nehéz dolog. “Csak felajánlottam, hogy jöjjön hozzánk: Sebastian óriási Ferrari-rajongó, nem kellett sok hozzá, hogy meggyőzzem”- mondta.

A csapat szemmel látható fejlődéséről a következőket mondta: "Létfontosságú volt, hogy egyensúlyt teremtsünk az autó fejlesztésében. Amit most látunk, az egy világos tervezési folyamat eredménye egy olyan csapattól, ami egyértelmű célokkal bír, és rendelkezik az eszközökkel, hogy elérje őket. Mindez előre fogja űzni a Ferrarit. Időre van szükség; az első futamon nehéz lenne felmérni az autó tényleges potenciálját. Ki kell várni, hogy visszajöjjünk ide, Spanyolországba, hogy lássuk, mire vagyunk képesek."

Az SF15-T egyelőre meggyőzően teljesít. “Ennél rosszabb is lehetne… Hozza azt, amit vártunk tőle, de meg kell várni a versenyeket. A tesztek hasznosak, hogy felfedezzük az autó határait, de utána kell igazán nekiveselkedni.”

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/gplive.hu; fotó: sportrajongo.hu/formula1.com/motorsport.com)