Jump to content

Massa: Kiminek jót fog tenni Alonso távozása

2015. 02. 24. 15:50

Felipe Massa nemrég a Ferrarinál kialakult helyzetről nyilatkozott. A Williams brazil pilótája elárulta, Fernando Alonso már évekkel ezelőtt elhagyta volna az olasz csapatot. Közben úgy érzi, Alonso csapatváltásával Räikkönen csillaga újra ragyogni fog.

Az elmúlt hónapokban hatalmas változásokat eszközölt a maranello-i csapat, hogy visszatérjenek a győzelmekért folyó harcba. A legszembetűnőbb átalakulás a pilótafronton történt, ugyanis a kétszeres világbajnok Alonso helyére egyik legnagyobb riválisa, Sebastian Vettel érkezett.

Fernando öt szezonon át vezetett az istállónál, de nyílt titokként pletykáltak róla, hogy az utolsó éveiben már nem volt boldog, így – legalábbis Massa szerint – már korábban megfogalmazódott benne a távozása gondolata.

„Úgy vélem, Fernando már 2-3 évvel ezelőtt lelépett volna, - amikor még én is ott voltam - de nem tehette meg.” – nyilatkozta a brazil a Forma-1 hivatalos honlapjának.

„Azt gondolom, a tavalyi szezonban nem volt jó autójuk, nem jöttek az eredmények, de Fernando tovább harcolt, próbált változtatni az istállón belül. Ám a csapat belülről teljesen átformálódott, így ők döntöttek úgy, hogy leváltják Alonsót.”

A váltás tehát az jelenti, Räikkönen régi cimborájával, Vettellel kiegészülve próbálja felvirágoztatni az olasz csapatot. Massa szerint - aki Kimi csapattársa volt a finn első ferraris időszakában – egy megújult ’Jégembert’ láthatunk az idei szezonban.

„Ez egy új csapat, amelyre mindig figyelni kell. Sebastian tudja, hogyan is kell nyerni, hiszen többszörös világbajnok, Kimi pedig sokkal eredményesebben fog dolgozni úgy, hogy Fernando már nem az istálló tagja. Így talán jobban fog működni a csapat. Ugyanakkor Fernando személyében elveszítettek egy fantasztikus pilótát, aki szinte minden évben harcban volt a bajnoki címért. Várnunk kell, amíg megtudjuk, melyik fél járt jobban.” – zárta gondolatait a 11-szeres futamgyőztes versenyző.

(Forrás: planetf1.com/sportrajongó.hu/Fotó:motorsport.com, bbc.co.uk)