Jump to content

F1: Alonso kihagyja Ausztráliát?

2015. 02. 26. 12:48

A kétszeres világbajnok menedzsere nem cáfolta meg azokat a találgatásokat, melyek szerint a múlt héten balesetet szenvedő Fernando Alonso nemcsak az utolsó barcelonai tesztet, hanem a szezonnyitó ausztrál futamot is kihagyhatja.

Alonso négy napot töltött kórházban, a 33 éves versenyző most családja körében pihen Oviedóban. A harmadik, egyben utolsó szezon előtti teszten, mely ma kezdődik, Kevin Magnussen helyettesíti őt a McLaren-Hondában.

A spanyol pilóta menedzsere, Luis Garcia Abad szerint Alonso alapvetően jól van. „Beszél, nevet, eszik, úgy csinál mindent, ahogy a normális emberek.” Arra a kérdésre, hogy Alonso mikor ülhet vissza a McLaren volánja mögé, ezt mondta a menedzser: „Amikor tökéletesen kipihente magát és az orvosok azt mondják, minden rendben van. Betartjuk az orvosi protokollt.”

Abad kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy a kétszeres bajnok ott lesz-e Ausztráliában. „Mi Abu-Dhabiban gondolkodunk és az év végére, számunkra ez a legfontosabb, ha meg akarjuk nyerni a világbajnokságot.”

(fp)

(fotó: crash.net, forrás: gptoday.com/sportrajongo.hu)