Jump to content

F1: „Max és Carlos a Red Bull gyémántjai”

2015. 02. 26. 09:11

A Toro Rosso vezetője, Franz Tost úgy hiszi, a Red Bull Junior-programja megmutatta értékeit azzal, hogy „két gyémántot” adott a Forma-1-nek Max Verstappen és Carlos Sainz személyében.

A Toro Rosso lényegében a megalakulás óta azzal a céllal van jelen a Forma-1-ben, hogy a fiatal pilótáknak lehetőséget adjon és szokják a királykategóriát, mielőtt a nagycsapatba kerülnének. Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo után most Daniil Kvyatnak is megadatott ez a lehetőség.

„Szerintem Maxszal és Carlos-szal a Red Bull két gyémántot tart a kezében. Ha az összes tényezőt figyelembe vesszük, úgy gondolom, hogy ez a projekt jól működik.” – nyilatkozta Franz Tost.

A Toro Rosso versenyzőpárosa lesz a legfiatalabb a melbourne-i rajtrácson, Verstappen csupán 17 éves (minden idők legfiatalabb indulója), Sainz mindössze három évvel idősebb nála. A fiatalok erős teljesítményt mutattak a teszteken és Tost szerint az évad során sem lesz könnyű szétválasztani őket.

„Mindkettejükről pozitívak a benyomásaim. Mind a ketten érettebbek, mint azt sokan gondolnák és mindketten nagyon jól teljesítettek, nagyon elkötelezettek és nagyon motiváltak. Úgy vélem, a szezon során is közel lesznek egymáshoz, az egyik talán jobb lesz az időmérőkön, a másik a versenyeken, de szerintem az évad végén kiegyenlítettek lesznek az eredmények.” – zárta gondolatait Tost.

(fp)

(fotó: en.espnf1.com, forrás: planetf1.com/sportrajongo.hu)