Jump to content

Webber: Vettel helyesen döntött

2015. 02. 26. 16:10

Sebastian Vettel korábbi csapattársa úgy véli, a négyszeres világbajnok a helyes döntést hozta, amikor átigazolt a Ferrarihoz. Webbo szerint a németnek új környezetre volt szüksége.

Tavaly ősszel robbant a bomba, amikor is Vettel bejelentette: elhagyja a nevelőegyesületét. Nyílt titokként kezelték a sajtó munkatársai, valamint a szurkolók is, hogy gyerekkori álmát megvalósítva, a Ferrarihoz távozik. Decemberben hivatalossá is vált az átigazolás, ám sokan úgy gondolták, Vettel rossz lóra tett, hiszen a 2014-es szezonban a Ferrari nagyon gyengén muzsikált, míg a Red Bull három futamgyőzelmet is ünnepelhetett, igaz mindet Ricciardo jóvoltából.

Webber azonban nem így vélekedik, a német pályafutása szempontjából ideális lépésként tekint a döntésre.
„Seb nem egy buta fickó, már korábban rájött, hogy új motivációra, kihívásra és változásra van szüksége. Ez a gondolat, majd a döntés szerintem már igen régen megfogalmazódott benne, talán már a 2014-es idény előtt – hogy őszinte legyek.” – nyilatkozott a Herald Sunnak.

„A határ nem ott van, hogy ’nem fogják hiányolni Vettelt’, a határ ott van, hogy mikor akar valami mást csinálni, egy másik környezetben lenni. Ilyen helyzetben jobb, ha távozik egy olyan helyre, ahol az érzései szerint többet ki tud hozni magából. Érdekes kérdés lehet, hogy a csapat meg fogja-e érezni a tapasztalatának hiányát az idény közben.”

(Forrás: planetf1.com/sportrajongó.hu/Fotó: motorsport.com)