Jump to content

Női tesztpilótát igazolt a Lotus, ám máris beszóltak neki

2015. 02. 27. 14:41

A Lotus csapat a Williamshez hasonlóan egy női tesztpilótának is lehetőséget ad az idei évtől. A spanyol hölgy roppant csinos, ám az eddigi eredményei nem túl fényesek, amit egykori riválisai is szóvá tettek.

A 26 éves Carmen Jordá az elmúlt három szezont a GP3-as kategóriában töltötte, ám sok sikerben nem volt része. Egyetlen egy alkalommal sem szerzett pontot, ennek ellenére a Lotus 2015-től tesztpilótaként számít rá. Carmen ’fejlesztőpilótaként’ elsősorban a szimulátorban fog dolgozni, ám célja, hogy egyszer élesben is F1-es autót vezethessen.

„10 éves korom óta versenyzem, s már nagyon fiatalon az volt az álmom, hogy kipróbálhassak egy Forma-1-es versenygépet. Az, hogy a Lotushoz csatlakozhattam egy nagy lépés a céljaim elérése felé. A szimulátorban fogok dolgozni, mint fejlesztő versenyző, hogy segíthessek a csapatnak, valamint, hogy fejlesszem a képességeimet. Ez egy fantasztikus lehetőség számomra. Tudom, ez még csak a kezdet, és a legnagyobb kihívás még csak most jön, de már az a tény, hogy tagja lehetek ennek az ikonikus csapatnak, hatalmas megtiszteltetés számomra.”

Nem mindenki volt elragadtatva a kellemes látványt nyújtó, ám eddigi pályafutása alatt nem sokat mutató hölgy érkezésétől. Sokak szerint a leigazolása elsősorban anyagi, valamint marketing okokra vezethető vissza.

Alan Baldwin újságíró kiemelte: „Carmen egyszer sem tudott a legjobb 10 közé kerülni, miközben ugyanazzal az autóval Dean Stoneman győzedelmeskedett.”

Rob Cregan, Jordá 2012-es csapattársa csípős megjegyzést tett a hölgy eddigi teljesítményére: "Carmen Jorda egy tekercs filmet sem tudna előhívni, nem hogy egy hibrid F1-es autóból a teljesítményt. Az F1 a tehetségről szól, nem a kamupozíciókról."

A 2012-es GP3 bajnok, és azóta a GP2-ben is vitézkedő Mitch Evans viccesen azt üzente a Lotusnak, hogy még nincs április 1-je. Míg a GP2-ben több versenyt is nyerő Richie Stanway csak egy sima ’LOL’-lal kommentálta a pilótanő szerződtetését.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:Twitter)