Jump to content

Állandó rajtszámok lesznek a DTM-ben is

2015. 02. 28. 09:27

A világ legjelentősebb versenysorozataihoz hasonlóan (MotoGP, Indycar, WTCC, Forma-1) 2015-től a Német Túraautó Bajnokságban is állandó rajtszámmal futnak majd a pilóták. A címvédő Marco Wittmann autóján idén természetesen az egyes szám virít majd, de a német megnevezte azt a rajtszámot is, amelyet sikertelen címvédés esetén kellene viselnie.

A DTM versenyzői 2 és 99 között választhatnak maguknak rajtszámot. A tavalyi bajnok, Marco Wittmann talonjában a 11-es szerepel, jövőre ezt viselné, ha nem védené meg elsőségét.

Augusto Farfus és Nico Müller azokat a rajtszámokat viselik (18, 51), amelyekkel gokartoztak, mások korábbi sikereikre akarnak emlékezni: Mattias Ekström (5), Bruno Spengler (7), Timo Scheider (10).

Mindig izgalmas, hogy bárki kiválasztja-e a 99-est, ezt most a 2013-as bajnok, Mike Rockenfeller tette meg. Döntését azzal indokolta, hogy a kilences számmal mindig sikeres volt, nem árt, ha kettő is van belőle az autóján.

Érdekes módon balszerencsésnek tartott 13-as rajtszám is gazdára talált, akárcsak a Forma-1-ben (ahol Pastor Maldonado viseli), Antonio Felix da Costa személyében.

2015-ben kilenc helyszínre látogat el a mezőny, a Hungaroringre sajnos ezúttal nem. Az idei első DTM-futam Hockenheimben lesz május első hétvégéjén.

(fp)

(fotó: racingblog.de, forrás: formula.hu/sportrajongo.hu)