Jump to content

Pérez elismerte: a Force India jelenleg le van maradva

2015. 03. 02. 13:38

Az indiai csapat csupán az utolsó teszthéten küldte akcióba új versenygépét, a VJM08-at. A komoly anyagi problémákkal küzdő istálló ugyan két és fél nap alatt igen sokat körözött a barcelonai aszfaltcsíkon, ám a mexikói pilóta bevallotta, hátrányból kezdik az idei évet.

Egészen pazar formát mutatattak Hülkenbergék a hétvégén, hiszen nagyjából ugyanannyi (kb. 1700) kilométert tettek meg, mint a McLaren-Honda 12 nap alatt. A tavaly még leginkább a McLarennel csatázó alakulat felkészülését késleltették a financiális gondok, így az előszezonjuk igencsak zűrzavarosra sikerült.

A ’Checo’ becenéven ismert versenyző csak egy napig ülhetett az új autóban, s beismerte, a késlekedésnek bizony komoly következményei lesznek.
„Nyilvánvalóan néhány lépéssel hátrébb kerültünk a riválisainkhoz képest, ám ez a valóság, kár tagadni. Azt hiszem, néhány versenynek el kell telnie, amire rájövünk, hol tartunk, és mit akarunk elérni idén.” - kezdte nyilatkozatát kissé csalódottan.

„Egy fontos dolgot ki kell emelni: egyértelmű irányt követünk, hol és hogyan kell javítanunk az autónkon. Csapatként kell előrelépnünk, de még sok munka áll előttünk. Úgy érkezem majd Melbourne-be, hogy csak egy tesztnapon vezettem az új autónkat, ez persze nem ideális, de a legjobbat kell kihoznunk ebből a helyzetből.” – zárta gondolatait négy dobogós helyezésnél járó versenyző.

(Forrás: motorsport.com/sportrajongó.hu/Fotó:thesun.co.uk)