Jump to content

Vettel: A Ferrari erős, de a Mercedes jóval előttük jár még

2015. 03. 02. 14:19

A négyszeres világbajnok nem kerget illúziókat, tudja jól, jelenleg még mindig a Mercedes az a csapat, amelyet le kell győzniük. Seb ugyanakkor elégedett új munkaadója idei felkészülésével.

Sebastian Vettel az utolsó tesztnapon értékelte az eddig látottakat. A német úgy véli, ugyan a Mercedes szinte biztosan komoly előnnyel rendelkezik, azonban Hamiltonék mögötti pozíciókra már az első versenyen lecsaphatnak. Vettel úgy számol, a Williams és a Red Bull lehet az olaszok legfőbb ellenfele.

„Először is, minden a tervek szerint zajlott.” – kezdte nyilatkozatát a német bajnok.

„Az utolsó három nap remekül sikerült, sok kört tettünk meg, ami a megbízhatóság szempontjából igen fontos, viszont mindig van mit javítani az autón. Ha a teljesítményről beszélünk, tisztában vagyunk vele, hogy a Mercedest kell megvernünk, és ezt is szeretnénk, ám lépésről-lépésre kell haladnunk, így jelenleg csak a saját munkánkra összpontosítunk.”

„Azt hiszem két hét múlva már okosabbak leszünk. A Mercedes egyértelműen előnyből várhatja a melbourne-i nyitányt, a következő helyekért viszont már igen szoros csata lehet. Nehéz megmondani kik lehetnek azok, de én úgy gondolom, hogy talán a Williams, a Red Bull és mi alkotjuk a németek mögötti üldözőbolyt.”

Végül megkérték, tippelje meg, hogyan fest majd a melbourne-i rajtrács első hat helye: „Az első két pozíció birtokosát nem nehéz megjósolni - ha nem jön közbe semmi váratlan, - sajnos a Mercedes pilótái lesznek azok. Aztán remélhetőleg a két Ferrari, a többi nem érdekel.” – mondta mosolyogva a 39-szeres futamgyőztes Vettel.

(Forrás: motorsport.com/sportrajongó.hu/Fotó:autosport.com;motorsport.com)