Jump to content

Kezdetét veszi Mick Schumacher formaautós pályája

2015. 03. 03. 10:50

Mick Schumacher a gokartos évek után a német Formula-4-es bajnokságban folytatja karrierjét, abban a csapatban, ahol tavaly Max Verstappen is versenyzett az európai F3-ban.

Michael Schumacher fia aláírta szerződését a holland Van Amersfoort Racinggel, akikkel az újonnan induló német ADAC F4-es bajnokságban teljesít egész szezont. A széria április 25-én indul, amikor az ifjabb Schumacher már betölti a 16-ot. Mick már túlvan egy valenciai teszten, igaz azt egy másik csapattal teljesítette.

Mick Schumacher – aki legnagyobb gokartos sikereit tavaly érte el, amikor a CIK-FIA világbajnokságon és a KF Junior Európa-bajnokságon is második helyt szerzett – eddig a Mick Junior és Mick Betsch (édesanyja leánykori vezetékneve) álnevek alatt versenyzett, hogy elkerülje a nagy nyilvánosságot. Az még nem derült ki, hogy formaautós pályafutását valódi személyazonosságával fogja-e elindítani.

Érdekes módon Mick nem a Mücke Motorsporthoz került a Formula-4-ben, ahol fontos pozíciót tölt be nagybátyja, Ralf Schumacher.

(fp)

(fotó: sport365.hu, forrás: formula.hu/sportrajongo.hu)