Jump to content

Újra versenyezni fog Nelson Piquet!

2015. 03. 03. 10:06

A Forma-1 háromszoros világbajnoka a brazil Porsche márkakupában indul kisebbik fiával karöltve.

Piquet már megújította versenyzői liszenszét, a hét folyamán tesztelni is fog azzal a Porsche-val, amelyet tavaly szeptemberben próbált ki először Curitibában. A 23-szoros futamgyőztes egyik ellenfele kisebbik fia, a 16 éves Pedro lesz, aki 2014-ben fölényesen nyerte meg a brazil Formula-3-as bajnokságot.

A brazil Porsche márkakupában tárt karokkal fogadják 1981, 1983 és 1987 F1-es világbajnokát, a szériát 2010-ben és 2013-ban egy másik ex-Forma-1-es pilóta, a Piquet-nél jóval szerényebb eredményeket elérő Riccardo Rosset nyerte meg.

Nelson Piquet utoljára 2006-ban versenyzett, amikor az interlagosi Mil Milhas futamon egy Aston Martinnal jutott a győzelemig nagyobb fia, Nelson Piquet Jr., az Indycar-sztár Helio Castroneves, valamint Jean-Cristophe Bouchut társaként. Állítólag a verseny után teljesen kimerülve azt mondta egy barátjának, soha többet nem akar pilótafülkében ülni. Pálfordulását talán egy másik brazil legenda, Emerson Fittipaldi inspirálta, aki a WEC interlagosi versenyén vezetett egy GT kategóriás Ferrarit, 68 esztendős korában.

Piquet-nek csütörtökig kell eldöntenie, hogy rajthoz akar-e állni a hétvégi curitibai nyitányon.

(fp)

(fotó: terceirotempo.bol.uol.com.br, forrás: formula.hu/sportrajongo.hu)