Jump to content

F1: Alonso nem indul Ausztráliában

2015. 03. 04. 08:14

A spanyolok kétszeres világbajnoka elővigyázatosságból kihagyja a szezonnyitó ausztrál futamot, amelyen Kevin Magnussen vezeti majd az egyik McLaren-Hondát. Alonso Malajziában visszatérhet.

Kétségtelenül sok a rejtély Fernando Alonso február 22-i tesztbalesete körül, sem maga az ütközés, sem a következmények részletei nem tisztázottak. A McLaren-Honda spanyolja kihagyta az utolsó barcelonai tesztet és most az is kiderült, hogy Melbourne-ben sem indul.

Alonso állítólag panaszmentes, de az orvosok tanácsára hallgatva nem szeretne megkockáztatni rövid időn belül egy hasonló ütközést. A kétszeres világbajnok autóját Kevin Magnussen fogja vezetni az idei első futamon, azon a pályán, ahol tavaly dobogóra állhatott debütálásakor.

Egykori és jelenlegi pilóták egyaránt helyeslik a döntést, Romain Grosjeanhoz és Mark Webberhez csatlakozva Pedro de la Rosa így fogalmazott: „A nagy Fangio mondta egyszer: karrierből sok van, nyakból csak egy.” Alonso első versenyét a McLaren-Honda színeiben Malajziában fogja futni.

(fp)

(fotó: crash.net, forrás: formula.hu/sportrajongo.hu)