Jump to content

WTCC: Citroen-fölény az időmérőn, Norbi csak 17.

2015. 03. 07. 20:50

Jose Maria Lopez gyűjtötte be 2015 első pole pozícióját a Túraautó-világbajnokságon Termas de Rio Hondóban. A Citroen fölénye még mindig hatalmas, a francia márka az első négy helyet kibérelte a rajtrácson. Michelisz Norbi egy leeső kerék miatt már a Q1-ben kiesett.

Hugo Valente autóját nem tudták helyrehozni a kvalifikációra, Campos Racing pilótája a mezőny végéről indul majd Argentínában.

Nem járt sokkal jobban Michelisz Norbi sem, a Zengő-csapat versenyzőjének autójáról levált a bal első kerék a Q1-ben, a sérülést nem tudták korrigálni. A magyar pilótával együtt búcsúzott az első szakaszban Dusan Borkovic, Rickard Rydell, John Filippi és Gregoire Demoustier.

A Q2-ben Mehdi Bennani a kavicságyban kötött ki, a tizedik helyet és ezzel a második versenyes pole pozíciót James Thompson kaparintotta meg a Lada Vestával. A fináléban a négy Citroen (Lopez, Loeb, Muller és Ma) mellett Tiago Monteiro vehetett részt.

A Honda portugálja nem tudott beférkőzni a Citroen-armada közé, akik így az első négy helyről várhatják holnap az idénynyitó rajtját. Jose Maria Lopez nagyjából egy másodpercet vert márkatársaira, mögötte Yvan Muller, Sebastien Loeb és Ma Qing-Hua következik.

Látva a mai napot, nemhogy az ellenfeleknek, de Lopez csapattársainak sem tűnik túl sok esélye a győzelemre. Az argentinok világbajnokát jelenlegi állás szerint csak autója vagy önmaga foszthatja meg egy újabb tökéletes hazai hétvégétől.

(fp)

(fotó: autosport.com, forrás: sportrajongo.hu)