Jump to content

WTCC: Izgalmas versennyel indult az év!

2015. 03. 08. 19:48

Jose Maria Lopez magabiztos győzelmet aratott a szezonnyitó WTCC-viadalon Termas de Rio Hondóban, de számunkra nem ez a lényeg, hanem az a bravúr, amit Michelisz Norbi vitt véghez: a mezőny végéről rajtolva a hatodik helyig vágtatott előre!

A 2015-ös évad első futamán az argentin címvédő, Jose Maria Lopez indulhatott az élről, Michelisz Norbi sajnos csak a tizenhetedik pozícióból várhatta a lámpák kialvását. Lopez kőkeményen összecsapott márkatársával, Yvan Mullerrel a rajtnál, de megtartotta a vezető helyet. Ma Qing-Hua beragadt a negyedik pozícióban, Norbi remekül jött el, az első kör végén már a tizedik volt.

A Zengő Motorsport magyarja a második fordulóban megelőzte a sorozatba visszatérő Stefano D’Astét, a második versenyen az élről induló James Thompson pedig a boxban vesztegelt egy defekttel, a brit egy körrel később kiszállt. Az élen a három Citroen meglépett a mezőnytől.

Mehdi Bennani kiütötte Rob Huffot a harmadik körben, Norbi ezzel már a nyolcadik helyen haladt, Hugo Valente is összetörte az autóját – másodszor a hétvégén. Bennani tisztán előzte Tom Chiltont, aki mellett Michelisz is elhaladt, a marokkói áthajtásos büntetést kapott a Huff-fal szembeni manőveréért.

A tavalyi évhez képest örömteli adalék lehet az a tény, hogy ha a Hondák még nem is érték utol a Citroeneket, a versenyen valamelyest látótávolságon belül maradtak a francia gyár autóihoz képest. Magyar szempontból pedig egyenesen örvendetes hír, hogy Michelisz Norbi viszonylag könnyedén zárkózott fel az utolsó előtti helyről a hatodik pozícióba, a gyári Hondák mögé.

Lopez megnyerte 2015 első futamát, mögötte Muller és Loeb ért célba. Tiago Monteiro lett a negyedik, Gabriele Tarquini az ötödik, Michelisz Norbi pedig a hatodik. Az első tizet Ma, Chilton, D’Aste és Rydell tette teljessé.

(fp)

(fotó: autonewsinfo.com, forrás: sportrajongo.hu)