Jump to content

WTCC: Loeb nyerte a második futamot

2015. 03. 08. 21:18

Az első körök káoszából Sebastien Loeb került ki győztesen Termas de Rio Hondóban, az idei második WTCC-futamon. Mehdi Bennani ezúttal Yvan Mullerrel akadt össze Michelisz Norbi pedig ismét nagyot alakított, a Zengő Motorsport versenyzője megint hatodik lett.

A második termas-i futamot James Thompson kezdhette az élről a Lada Vestával. Michelisz Norbi John Filippi műszaki problémái miatt a tizenhatodik helyről indult. A felvezető körön az is kiderült, hogy Rob Huff is csak a boxból startolhat, a 2012-es világbajnok autójával nem készültek el időben.

Michelisz ismét fantasztikusan rajtolt, már az első kör végén hatodik volt, utána Jose Maria Lopez és Mehdi Bennani visszaelőzte a magyar pilótát, a két Lada és Stefano D’Aste is kiesett. Az első körök óriási káoszban teltek, oda-vissza előzgették egymást a versenyzők, az élre Sebastien Loeb került. A második kör végén bejött a biztonsági autó.

Az újraindulásnál Norbi a hetedik helyen állt, Tom Coronel pedig feladta a küzdelmet. Lopez felzárkózott Loeb mögé, Yvan Muller maga mögé utasította Tiago Monteirót, a komoly lábfájdalmakkal küszködő Dusan Borkovic pedig hibázott és visszacsúszott a mezőny végére.

Gabriele Tarquini próbálta visszatartani Bennanit és Mullert a harmadik helyen, a francia visszaadta azt a kölcsönt a marokkóinak, amit Bennani művelt az első futamon Huff-fal. Bennani Norbi mögé esett vissza, Muller autója megsérült, a négyszeres világbajnok boxkiállásra kényszerült.

A második argentin versenyt a kilencszeres rali-világbajnok, Sebastien Loeb nyerte meg, Lopez és Monteiro állhattak még fel a pódiumra. Tarquini, Bennani, Michelisz, Ma, Chilton, Rydell és Demoustier szereztek pontot. Yvan Muller csak a tizenkettedik helyen futott be.

(fp)

(fotó: autosport.com, forrás: sportrajongo.hu)