Jump to content

Brundle: A McLaren hatalmas bajban van

2015. 03. 09. 18:59

Ritka gyenge előszezont zárt az visszatérő Hondával ’megerősödött’ McLaren istálló. A szakértők, valamint maga a csapat sem vár gyors feltámadást. Ezzel a korábbi F1-es versenyző, Martin Brundle is egyetért, ám még nem temetné Alonsoékat.

A brit alakulta csak szenvedett a tél folyamán, a kilenc csapat közül a legkevesebb kilométert futották, folyamatosan technikai problémákba ütköztek, így nem meglepő módon az új Honda erőforrást sem tekerhették fel a maximumra. Ron Denniséknek Fernando Alonso rejtélyes balesete miatt is fájhat a fejük. A spanyol kihagyja a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat, ráadásul az incidens okairól, valamint körülményeiről sem győzték meg az Forma-1 világát.

„Nagy bajban vannak, nem igaz?” – kezdte nyilatkozatát Martin Brundle, aki 1994-ben a wokingiak alkalmazottja volt, így jól ismeri az istállót.„A McLaren-Honda hasonló előszezont produkált idén, mint tavaly a Red Bull-Renault, ám utóbbiak végül a második helyen zártak. Számos ember szerint Alonso még nem akar részt venni ebben (a szenvedésben).”

A jelenleg a Sky Sports csatornánál dolgozó brit ugyanakkor úgy látja, hosszútávon sikeres lehet a britek és a japánok együttműködése.„Azt hiszem (előreléphetnek). Ron Dennis azt mondta nekem, a Honda a legjobb lehetőség számukra. Úgy néz ki a kapcsolat elején picit beragadtak, nehézkesen indultak, de az egész szezont tekintve még nem írnám le őket.”

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:f1fanatic.hu)