Jump to content

Mercedes: A Ferrari és a Williams erősnek tűnik

2015. 03. 09. 19:55

A legtöbben azt várják, a Mercedes sima kettős győzelmet ünnepelhet vasárnap délután Melbourne-ben, valamint az év további részében sem lesz komolyabb kihívójuk. A címvédő istálló főnöke, Toto Wolff viszont lát néhány kemény ellenfelet a mezőnyben.

A legutóbbi szezonban a Mercedes 19 futamból 16-ot megnyert, Hamiltonék domináltak, majd nagyon simán lettek bajnokok. Fenomenális évet zártak, és 2015-ben is a német alakulat az, amelyet le kell(ene) győzniük a riválisoknak. A tesztidőszak két legjobb idejét is ők autózták (Rosberg, Hamilton sorrendben), bár (szerintük) a Williams és a Ferrari nem volt túl messze tőlük. Ugyanakkor néhány műszaki problémával is küszködtek, így akár egy technikai hibában is reménykedhetnek a közvetlen üldözőboly tagjai.

„Nem tulajdonítok különösebb jelentőséget a köridőknek, hiszen nem tudjuk, ki mennyi üzemanyaggal futott.” – idézte Toto Wolff szavait a brit Autosport.

„A sebességünk megvan, és a hosszabb etapokon is jónak tűnik az autó, ám a megbízhatóság még mindig kérdéses. A tesztek után számos kérdés merül fel a csapatoknál, de várnunk kell néhány futamot, amíg kitisztul a kép. Majd ezek után talán könnyebb lesz megerősíteni a teszteken látottakat. Mindenesetre a Ferrari, valamint a Williams egészen jónak tűnik, úgyhogy várjuk meg, amíg tényleg elkezdődik a verseny.” – zárta gondolatait a Mercedes vezetője.

(Forrás: planetf1.com/sportrajongó.hu/Fotó:wired.hu)