Jump to content

F1: Ricciardo vonzza a nézőket a szezonnyitó futamra

2015. 03. 10. 13:46

A hétvégén kezdetét veszi a Forma-1 2015-ös idénye. Az idénynyitót természetesen Ausztráliában, Melbourne-ben rendezik, ahová állítólag rekordszámú közönséget várnak. Az ok természetesen nem más, mint Daniel Ricciardo személye, aki tavaly kiváló szezont produkált. A Red Bull pilótája volt ugyanis az egyetlen a mezőnyből, aki a Mercedes két versenyzője, a későbbi vb-győztes Lewis Hamilton és az összetett második helyén végző Nico Rosberg mellett futamot tudott nyerni.

A szervezők tájékoztatása szerint a múlt héten zárult elővásárlás során tíz százalékkal több belépő talált gazdára a 2014-eshez képest. Andrew Westacott ügyvezető közölte, azt várja, hogy az idén összesen tízezerrel több jegyet adnak el, a bevétel pedig 40 millió ausztrál dollár (8.8 milliárd forint) körül lesz.

Tavaly a bevétel 38.3 millió volt, ezzel együtt a verseny 59.9 millió dolláros veszteséget termelt, melyet Victoria állam egyenlített ki.

A 25 esztendős Ricciardo tavaly három futamot nyert, s Lewis Hamilton, illetve Nico Rosberg mögött harmadikként zárt a világbajnoki pontversenyben. A hazai idénynyitón elért második helyétől ugyanakkor a Red Bulljában észlelt szabálytalan benzináramlás miatt utólag megfosztották.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:abc.net.cu)