Jump to content

F1: Roberto Merhi kap lehetőséget a Manornál

2015. 03. 10. 09:13

Roberto Merhi fogja vezetni Will Stevens oldalán a Manor másik versenyautóját a szezonnyitó ausztrál viadalon. A spanyol pilóta szerződtetése egyelőre csak ideiglenes.

Merhi tavaly háromszor kapott lehetőséget pénteki napon tesztelni a Caterham színeiben, most megejtheti tényleges debütálását is a Forma-1-ben, még ha nem is egy teljes évad erejéig. A Manor csapat közleménye ugyanis úgy szól, hogy a spanyolt csak az év első futamaira igazolták.

„Ma végre bejelenthetek valamit, amiről már oly sokat álmodoztam – nemcsak szabadedzésen, hanem egy egész versenyhétvégén kapok lehetőséget. Köszönettel tartozom mindazoknak, akik éveken át segítettek és persze a Manornak is, remélem, hogy sikeresek leszünk együtt, még ha a tavalyi autót is kell használnunk.

Merhi a Formula Renault 3.5-ben a Pons csapat színeiben indul idén, de reméli, hogy az F1-es debütálása elősegít majd egy egész éves ülést a Manornál. „Szponzorokra van szükségem, ha folytatni akarom. Spanyolországban sajnos nem találtam támogatókat. Remélhetőleg a mostani helyzet megváltoztatja a dolgokat.”

Kedd reggel a Manor harmadik számú pilótájáról is lehullott a lepel: Jordan King lesz az.

(fp)

(fotó: mwf1news.blog.hu, forrás: autosport.com/sportrajongo.hu)